Správně načasovaná makrobiotická setkání
Ráno hltám ovesnou tyčinku a hrst vlašských ořechů. Oběd odbývám tmavými houskami s těstovinami. Odpoledne končí sklenkou vína, deseti kousky jablečného závinu, třemi mandarinkami, jablkem a banánem.
Večer v čajovně se prolívám (bio)černým asámem a praženou banchou.
Takto by den makrobiotika vypadat neměl.
Právě proto v čajovně obsluhoval opravdový makrobiotik. Zapředli jsme rozhovor. Aniž bych mu dnešní jídelní úlet odvyprávěl, začal sám: úplně každý den se nemusí zadařit s vařením vlastního jídla… a i když makrobiotika pochází z východního kulturního okruhu, sdílíme podobnou zeměpisnou šířku. Můžeme se tedy směle učit. A také k tomu poslouchat své tělo.
Proto si ve 23 hodin vařím pohanku s mrkví… Polepším se až zítra.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *